2010-07-07

Klänning & hätta...

...i present till Kotten på 1-årsdagen!
Hittade en bit landskapstyg när jag gick igenom tyghögarna i hyllan och direkt fick jag en vision om att den biten skulle få bli en klänning till kompisens barn, som fyllde ett i dagarna. Biten räckte precis på längden till en storlek 80. Kantade med röd snedslå och gjorde ett snett sprund fram. Gumman fick välja knapp och tog den röda kanin-knappen, fantastiskt bra val, tycker jag! Som extra detalj sydde jag på en liten ficka, kan vara bra att stoppa sand, stenar eller smulor i! :-)
Sen ville jag gärna göra något mer av dom små tygbitarna som blev över och från någonstans i bakhuvudet kom det fram; en hätta. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja prova att sy hättor, men trott att jag inte haft något mönster. Så en dag såg jag på Emilias blogg att hon sytt hättor och genom henne fick jag tips om att mönster finns i Sy till barnen-boken. Och den boken har ju jag! Gud, så bra allt ordnade sig.
Jag valde att göra storlek 1 år (finns mönster i storlekarna 3 mån, 6 mån, 1 år, 2 år och 3 år) och på det mönstret har hättan en rundad form fram, men det valde jag bort och gjorde den rak istället. Kantade även den med röd snedslå förstås.
Och hättor blir det nog flera av, för den var väldigt enkel och gick snabbt att sy, men blev ändå så fin. Kan nog vara läge att rensa bland stuvkorgarna, för till de här går det ju inte åt så mycket tyg.
Setet blev färdigt på måndagskvällen och på tisdagen träffade vi lilla Kottis för att ta en picknick i parken med hennes mamma och storebror, så då passade jag på att ta lite livebilder!
Väldigt kul att kläderna kunde provas direkt. Eller, klänningen i alla fall. Hättan fastnade aldrig på bild för det blev vilda protester vid provning och den åkte av direkt, dock hann jag se att den passade så storleken var okej. Får se om den blir använd, annars vet jag att storebror har en gigantisk docka som kanske gärna använder den... :-)
Satt jättebra tycker jag!

Som avslutning på dagen la mamman in en storbeställning på tunika, klänning, skjorta och örngott. Hon har nämligen kommit över så himla snygga påslakan från 70-talet, som jag kan dö för! Det ena är grönt med vita blommor i olika former och det andra är orange/rött med stora vita klöver och gula och vita blommor. Alltså, de är så snygga så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Tyvärr är det gröna lite solblekt på vissa ställen, men annars är de välbevarade med fina färger och det var stadiga tyger - inget gammalt sladder! :-) Ska bli så underbart kul att genomföra den här beställningen och det vart ju inte mindre kul när mamman sa att jag fick ta en bit av tyget själv också... LYCKA!
Jag är kär! (igen...!)

3 kommentarer:

Emilia sa...

Vilket fint set - och så bra klänningen passade på Kottis!

JuMel sa...

Söt klänning, gillar detaljerna!

Snokis sa...

Jättefin, både Kotten och klänningen.