2010-09-08

Stor dag idag! (tisdag)

För idag klarade Gumman att cykla själv för första gången! Och det var inga korta bitar heller, utan hon drog iväg för allt hon hade och sen ropade hon "cyklar jag själv nu??" eftersom jag sa åt henne att hon inte skulle vända sig om för att se om jag släppt taget. Stödhjulen plockade vi av för ett år sen (hennes eget påhitt) och sen dess har vi haft en sån där stång att hålla i och det har inte varit allför bekvämt att hålla i den medans Gumman vinglar omkring. Igår var första gången som vi provade att släppa taget och då blev färden mycket kort och vinglig och idag körde hon som en galning, så utvecklingen går visst fort! :)
Och imorgon (onsdag) ska femåringarna börja med GYMPA på dagis, vilket också är väldigt stort! Vi har varit och köpt silvriga dansskor, cerise glittriga tights och en cerise dansdräkt med volang. Haha! Så inte-jag som det bara kan bli. Fast jag gillar ju iofs cerise...
Till detta syddes naturligtvis en gympa-påse. Förstås. Gumman valde tyget, som är ett örngott från Lagerhaus.
Jag skar ut en lagom bit (typ 30x50, jag behöll höjden på örngottet). Då fick jag tre sydda kanter och en uppklippt långsida, vilken jag sydde igen. Sen sprättade jag upp fållen längst upp, tryckte dit öljetter och sydde en ny fåll. Framtill broderade jag på ett N, Gummans initial. Gjorde det utan att fästa bokstaven med vliesofix, men det gick bra ändå - tyget var tillräckligt stelt. Bak är det en stor hälla, så man kan bära väskan på axeln/hänga upp den på en krok.

Som sista detalj sydde jag även av hörnen, så den blev lite mer kantig. Bandet fick bli ett rosa sidenband med bruna prickar, som jag förstod att Gumman skulle gilla. Dessutom gifter sig rosa fint med grönt, tycker jag!
Avslutningsvis vill jag tipsa om en ny stjärna på blogghimlen, nämligen min kusin som startat sin egen lilla sy-blogg! Kolla in HÄR!

4 kommentarer:

Fangoria sa...

Duktig tjej! =)
Vilken fin kasse hon får till gympan! =) Ska kika in på din kusins blogg nu!

Fangoria sa...

Duktig tjej! =)
Vilken fin kasse hon får till gympan! =) Ska kika in på din kusins blogg nu!

Godiva sa...

Och vilken snygg blogga! Har inte hunnit titta in på länge, men här får man alltid inspiration och glädje!

Emilia sa...

Vilken fin gympapåse!