2012-01-08

Julklapp till S

Ett litet set blev det till lilla S i julklapp.
Först sydde jag byxorna, men när dom var klara tyckte jag att det fattades något, så det blev en liten tröja till också. Byxorna är i babymanchester från fabric.com, som jag fick överta från Mufti. Eftersom jag hade gravt hjärnsläpp när jag klippte ut byxorna, så blev det fyra framsidor och inga baksidor... Men det uppdagades ju när dom skulle sys ihop och jag satt och mumlade för mig själv att "det här stämmer ju inte"... Så nu har jag ett par till likadana byxor som väntar på att sys ihop...
På vänstersidan sydde jag också på en ficka, som fick enkla overlockade kanter. Orange muddar var givet. Till det blev det ju perfekt med en orange raglantröja! För att passa ihop setet ännu mer än bara i färgerna, så gjorde jag fuskcoverlocksömmar (är det så dom kallas?) att matcha till fickans kanter. Att få ihop tröjan vart ett litet pusslande, eftersom jag bara hade småbitar av tyget kvar och tyvärr, tyvärr var det ett vävfel i tyget, som man kan se på högra ärmen.
Fast tröjan är ju ändå fullt användbar, det är bara att låta perfektionistögonen titta nån annanstans! ;) Tröjan är sydd med avigsidan utåt, eftersom jag tyckte den sidan passade bättre till stilen och då kom ju också den släta sidan inåt mot bebisskinnet. En aning mjukare kanske.

Att sy fuskcoverlocksömmar är inget svårt, för den som inte provat. Du syr ihop tygdelarna med rätorna utåt (aviga mot aviga alltså) på overlock, sen viker man den sömmen mot en av tröjans sidor och syr, med vanlig maskin, en raksöm i kanten. Lättast på raglanmodeller, men jag har även provat det på isydd ärm och på att sy hela sidokanten (ärm-fåll nertill) på en klänning. Väldigt knöligt och pilligt, men det gick! För mig blev det här en anledning till att ibland byta färg på overlocken (jag syr alltid med vitt annars) så man kan ta upp färgen på t.ex. muddar eller någon färg i tröjan eller vad det nu är man syr. Jag ska bara införskaffa lite fler färger till overlocken först...

7 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Snygga kläder som alltid!

Om jag ska köpa riktigt bra trikå, vart handlar jag då? Både enfärgat och med mönster. Tänker sy tröja & linne.
Vad tycker du om Ohlssons tygers trikå? Är den ok?
Ha det gott! /Kram

hönapöna sa...

så fint...! Gillar verkligen tyget i byxorna!

Jes sa...

Gud va fint set! Gillar tyget i byxorna. Hjärnsläpp får
Vi alla ibland ;)

Shamu sa...

Helt nydelig sett! :-)))

Fangoria sa...

Såå fint! Sådär gjorde jag också för ett tag sen, satt med 2 framsidor på en tröja...
Har testat fuskcoversöm men tycker inte än att jag får till det bra...men det är väl bara att ligga i och öva antar jag! ;)

finnkids sa...

Så snyggt set! Jag gillar tyget till byxorna och den härligt gula tröjan till gör den till ett helmysigt set! Fuskcoversöm skall jag prova nån gång.

Retro Elephant sa...

Jättefint set,härliga färger!

//Lina