2012-01-20

Lappkuddar

Vi har en mörkgrön soffa i sammet från typ 70-talet som står vid braskaminen. Det är världens skönaste soffa, som jag faktiskt sov i varje natt i ett halvår för sådär en hundra år sen. Då var det en kompis som ägde soffan, men sen fick jag överta den. Denna soffa har tillbringat de senaste åren utan några lösa kuddar och det var jag ju tvungen att ändra på! En idè om att göra fodral av lappar spånades fram och nu är dom klara.
Jag använde bara retrotyger som jag hittat på loppis, en del har ni sett förrut, men det vita med gula fåglar och det gula med vita månar är nya. Det med fåglarna har tidigare varit gardin och det med månarna var ett barnpåslakan.
Lapparna är ca 21x21 cm för att passa till 40x40 kuddar. Tyvärr glömde jag köpa innerkuddar sist jag var på Ikea, så soffan får vänta lite på sina nya kuddar. Lapparna fick olika platser på dom två kuddarna, så det blir lite variation på det hela.
Testade en ny grej som jag sett Mufti göra, nämligen att sy på tyg på dragkedjorna först och sen sy fast dom i tygdelarna. Svårt att förklara, men jag kan lägga ut en bild senare, för jag glömde visst fota det. Baksidorna är hela stycken i gröna små klöver.

5 kommentarer:

hennihenni sa...

Gillar fågeltyget, väldigt somrigt.

Emilia sa...

Fina tyger - kuddfodral - som kan piffa upp vilken soffa som helst!

Fangoria sa...

Jättesnygga kuddfodral och vilken kul idé! =)

Emmas dagar sa...

Du har fått en award hos mig :-)

Linda sa...

Vilka fina grejer du gör! Är väldigt nyfiken på den där dragkedjegrejen för jag kan inte riktigt förstå hur du menar... :)