2012-01-10

Julklappsklänningar

Vad är en jul utan något hemsytt i paketet? Alldeles, alldeles... genomtrist! :) Den här julen fick Gumman två olika klänningar i paket. Den ena är i grönt hjärttyg från Liandlo. Hade en bra bit kvar efter bebiskläderna jag sydde till S, men det räckte inte till långa ärmar. Tänkte först göra trekvartsärm, men insåg till slut att Gumman antagligen skulle störa ihjäl sig på att ärmarna korvade sig under tröja/jacka/overall, så det blev vita långa muddar istället. Det var på den här klänningen jag för första gången provade på att sy fuskcoversömmar.
Hur man gör dom fick jag förklarat för mig under SyLan:et hos Älsklingsfrö och så försökte jag minnas (för det är ju synd att skriva ner instruktioner) när det nu var dags att prova. Jag krånglade till det såklart, genom att göra fusksöm på isydd ärm och båda sidorna. Lite knöligt att få in hela ärmen i symaskinen utan att sy fast ärmen i sig själv sas... fast det gick ju! En liten ficka blev det också.
Den andra klänningen är sydd i raglanmodell och då är det betydligt lättare att sy fusksömmen.
Jag ville att modellen skulle vara lite tajtare, men tyvärr tog jag in den lite väl mycket och den blev i tajtaste laget såg jag vid provning. Så en omsömnad blir aktuell nån dag när lusten faller på. Väldigt klantigt att schabbla sig så, när man syr i så fint tyg. I övrigt är jag nöjd och violtyget är så snyggt och det blir bara snyggare för varje dag! Kantade halsen med samma tyg, för den gula mudden jag hade tänkt räckte inte till.

7 kommentarer:

Shamu sa...

Så fine de var begge to! Og du må gjerne dele tipsene dine om falsk coversøm for oss som har covermaskin men som ikke er venner med den enda.. hehe...

Er begge Liando-stoff/tyg? Det nederste var fantastisk fint!

Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Krumitott sa...

Kanske ska göra en tut då! ;) Det med hjärtan är från Liandlo, Violtyget är från Znok. Glömde visst skriva det!

Shamu sa...

Tusen takk!! :-)))
Da skal jeg se om jeg finner det. Vakkert!

annas alster sa...

vilka fina klänningar, speciellt den övre. den föll mig verkligen i smaken :)

Jes sa...

Jättefina klänningar! tråkigt när man råkar ta in för mycket det är ju så mycket svårare att fixa än om man gör den lite förstor.

Fangoria sa...

Mycket mycket fina klänningar! Hoppas violklänningen går att fixa! =)