2007-12-23

Första bodyn

Fram
Bak, med knäppning i halsen
En kompis till mig fick sitt första barn, Smulan, i september och jag fick för mig att knåpa ihop en body till henne i julklapp. Jag hade aldrig sytt någon body förut och jag började med att jaga efter ett bra mönster (Tack Emma för hjälpen!) och hittade till slut detta: Kwik sew nr 2433. Mönster är ju dyra, men på detta fanns 2 bodys, 2 jumpsuits, en mössa och ett par "skor" så det kändes värt pengarna. Tyget är en trikå från Jofotex. För ett tag sen såg jag att någon (har tyvärr glömt vem...) hade gjort en body av detta tyg och lagt ut på sin blogg och jag blev lite kär i tyget och tänkte att det skulle passa Smulan.
Jag började med att klippa ett hack mitt bak på halsen, vek in kanterna och sydde med sicksack.Detaljbild på knäppningen i halsenSen sydde jag dit kantbandet (som är snedslå i naturvit trikå) runt ärmar, hals och benen. Det var lite jobbigt, helt plötsligt upptäckte jag att maskinen inte sytt fast bandet på undersidan och fick sprätta och göra om. Så blev det ett par gånger, jag tycker att det kan vara väldigt svårt att få lika mycket snedslå på båda sidor av tyget. Men jag blev ändå nöjd, det gick ganska smärtfritt ändå för att vara första gången.
Sen sydde jag ihop hela bodyn och satte dit tryckknappar bak i halsen (en knapp) och i grenen (tre knappar). Tryckknapparna var av den sorten som man får sy fast själv och det var ju rätt tråkigt och pilligt... Den här bodyn gjorde jag i storlek 62/68 för att den skulle passa i typ februari och igår fick jag ett sms från Smulans mamma, som var glad över julklappen, men skrev att den nog skulle passa senare i vår, Smulan har bara storlek 50 än så länge... Men trikån var ganska tunn så det funkar med lång ärm även när det blivit lite varmare.

God Jul och Gott Nytt År!

9 kommentarer:

Ceci sa...

Jättefin body, och tyget är ju verkligen otroligt fint... God Jul!

Anonym sa...

Smulan säger: Sassa, brassa, mandemassa, till sommaren ska jag i denna svassa, det kan ni hoppa upp och hajja så sant som jag i blöjan kan bajja! :D We love it!

Snokis sa...

Jag är impregnerad.

Gekko sa...

Så snygg! Jag älskar det tyget, har själv sytt en tröja av det, med bruna kantband, vitt tål att tänkas på till nästa gång! (Har lite planer på en omlottbody). Kan annars tipsa om att det kan ha varit Blomma åker vagn du sett en body hos, hon har sytt en om jag minns rätt.

DORIS DAISY sa...

Den var verkligen jättefin! Och jag älskar dina krumetotter!

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Jättesnygg body! Jag skall försöka mig på det nån gång också.....nån gång....

Jes sa...

Vilken jättesnygg body, gillar verkligen det tyget, har dock inte lyckats få tag på det själv ännu.

rino sa...

har du kollat ottobre för mönster? Rätt dyr den med, men varje nr innehåller ju mkt.

Krumitott sa...

Rino: nej, jag har faktiskt aldrig kollat in Ottobre. Det kan ju vara en idè till nästa gång, men är inte den på typ danska el tyska eller nåt? Finns det svenska beskrivningar också?