2007-12-02

Galen vårjacka

Min senaste kreation. En jacka som består av gamla 70-tals tyger som fått nytt liv i denna vår- sommar- & höstjacka. Yttertyget är ett överkast i frottè med stora blommor i vitt, orange, grönt & lite gult. Fodret är ett blommigt påslakan i gul-gröna färger. Mönstret är taget från boken "Sy själv till barnen 0-4 år" och är egentligen en mysoverall, jag hoppade helt enkelt över "benen" och gjorde en jacka istället. Ärmar och midja är fållade och allt är sytt med gul tråd. Dragkedjan i gult blev väldigt bra till och förstärkte det gula intrycket. Spetsig luva är ett måste - så 70-tal!
Detta är mitt första försök med att fodra och lite knöligt var det ju, men jag tycker det blev bra. Har hört lite delade meningar om tyget, en del säger "fantastiskt", andra är mindre hänförda... Sambon gillar det nu, men sa "HERREGUD" först, vilket inte var positivt...! Själv älskar jag det och kan inte sluta titta på det, bara längtar tills gumman ska ha den här ute!!! Är 100% nöjd! Ev. blir det en klänning också om tyget räcker.

7 kommentarer:

Snokis sa...

Du har missat ett bindesträck efter sommar.

Anonym sa...

Ursäkta men det stavas väl ändå bindestreck? Hälsningar från en ordmärkare som tycker att Krumitott är sjukt duktig på att sy... Särskilt den här jackan var ju urläcker!

Krumitott sa...

Tack! Ja, visst stavas det bindestreck! Vad kul att du såg det, jag hade missat det själv.

Anonym sa...

Superläcker jacka! Känns som nåt vi hade hemma när jag var liten :)

(hittade hit via min "svägerska" Emmas nya blogg)

Ceci sa...

Tokigt snygg jacka!

Anonym sa...

Snyggast Jacka jag sett.

Fiffiluren sa...

Vilken läcker jacka!! :-)