2007-12-30

Halsduk

Nu har jag legat på latsidan ett par dagar och firat jul istället för att sy. Men nu är jag tillbaka! Jag har länge tänkt att jag ska göra en halsduk till gumman och idag blev det äntligen gjort. Skulle egentligen använt den lejongula fleecen som jag hade till jackorna i ett tidigare inlägg, men tyvärr fanns det bara små spillbitar kvar som inte räckte. Det blev istället en solgul fleece. Det här var det enklaste jag någonsin gjort, klippte helt enkelt bara ut halsduken ur tyget och gjorde en öppning där man kan sticka in ena änden (syns lite på bilden). Sen sydde jag på en namnlapp - klart! Tog ett par minuter att göra och det enda jag sydde var lappen, fleecen repar sig ju inte och då var det snyggare att ha den såhär. Fast man skulle ju kunna sy ett kantband runt om. Nu väntar vi bara på snön!

(Tyvärr är bilden dålig, men jag fick välja mellan ett suddigt barn och ett barn med blått huvud - blixtens fel - och då valde jag suddigt).

Igår påbörjade jag projekt "illgrön badrock" och det kunde ju börjat bättre; jag glömde nämligen att klippa ut ena ärmen och när det upptäcktes räckte inte tyget till en ärm till... Jag har köpt handdukar på IKEA som jag syr badrocken av och jag åker inte så gärna 8 mil för att köpa en handduk för 15 spänn... Men det löser sig, för en kompis hade likadana handdukar hemma, så jag får en! När jag sen började sy ihop rocken kändes det som det bara var en massa stora sjok som inte liknade någonting och det kändes mest jobbigt alltihop. Frottèn är så knölig att sy i, på vissa ställen är det jättetjockt och knappt jeansnålen orkar igenom... Dessutom har vi nu en miljon små frottèludd i hela lägenheten som jag försöker ta upp med klädborsten. Gnäll, gnäll! Men nu ikväll kände jag att hela projektet blev roligare och man kan se att det ska bli en badrock och jag känner mig lite mer nöjd, så det blir nog bra tillslut. Bilder kommer så fort den är klar!

5 kommentarer:

Snokis sa...

En kommentar.

Ceci sa...

Snabbt och enkelt, sådant gillar jag! Trist på att det inte räckte med tyget men ibland har man ju bra tur som du verkar ha =)

Väntar med spänning på att få se badrocken!

Emmas dagar sa...

En sån tänkte jag sticka...;-)

Katarina sa...

Ramlade in på din sida och la raskt till den bland mina favoriter. Fina grejer, kommer tillbaka :-)

Katarina sa...

Hej igen! :-) "Sy till barnen" finns kvar. Hade tänkt lägga ut den på Tradera om ett litet tag men mejla mig på godinginfo(a)gmail.com med ett bud på den så kanske jag struntar i det :-)