2008-02-09

Dockkläder


Inspirerad av kokalal har jag nu satt ihop en liten kollektion kläder till en av gummans dockor. Det blev en röd plyschkjol med gul mudd, en skjorta med vit snedslå med sprund och knyt bak och ett par gröna plyschbyxor. Alla mönster ritade jag på fri hand och sydde det sedan som jag gör med "stora" kläder. Slutresultatet är helt ok, inget är hundra perfekt, men det är ju bara till en docka... Flera saker är jag inte nöjd med; kjolen blev lite för smal, byxorna blev vågiga nedtill (antagligen för att jag har dragit i tyget när jag sytt) och skjortan, som jag för övrigt är mest nöjd med, blev lite för trång på dockans överarmar och sitter därför väldigt tajt. Jag hade missat att hon hade väldiga muskler där! Dockan har tygkropp, vilket gör att tyget syns lite under kläderna och det är ganska fult, men inte så mycket att göra åt... Gumman är i alla fall nöjd. Och dockan med tror jag, hon måste vara glad att slippa de gräsliga kläderna som hon hade på sig när hon köptes; rosa byxor och tröja i snuskmaterial. Att sy dockkäder är nog inget jag kommer satsa på, det var lite för plottrigt, men det ska i alla fall bli en gul tröja till kjolen också.

3 kommentarer:

madame k sa...

De här kläderna är definitivt finare än typ alla dockkläder på alla nya dockor sammantaget. Rosa och ljusblått i äckliga material verkar vara det vanliga. Jag tror att det är lite för pilligt för mig också att sy dockkläder men jag har en mamma med mer tålamod om vi skulle få en docka i familjen.
Har precis hittat din sida! Mycket fint du gör -inte minst dina små krumitottar, de är ljuvliga!

Anonym sa...

Vad roligt med dockkläder! Tunikan är så fin..

Krumitott sa...

Madame k o gulligan: Tack för kommentarerna, vad snälla ni är! Tycker ju själv att kläderna blev "sådär", är perfektionist o är egentligen inte nöjd med mindre än 100% perfekt, men men...