2008-02-02

Västklänningar

En hel del västklänningar har också producerats den senaste tiden! Mönstret är Burda Easy 9675. Mönstret var ursprungligen i 4 delar, liv + kjolvåder, men jag tejpade ihop delarna för att få två mönster då jag ville göra hela klänningar.

Klänningen längst upp är i samma tyg (påslakan från 70-talet) som skjortorna i inlägget före. Kantad med vit snedså runt hals, ärmhålor och längst ner. Sprundet bak har jag gjort genom att klippa upp klänningen ca 10cm och kanta med snedslå. Knapphålet är också av snedslå och knappen är ditsydd för hand. Både på denna och nästa klänning fäste jag snedslån uppe vid axlarna, men efter att ha studerat en klänning från MoonKids insåg jag att det skulle vara snyggare att fästa ändarna i ärmhålet, vilket jag gjorde på den tredje (gula klänningen). Alla klänningar är A-linjeformade och något längre fram. Den här är i strl 98.

Klänningen i mitten är i flodhästtyget från IKEA. Den är kantad på precis samma sätt som klänningen innan, men här fick jag en blackout och klippte upp för sprundet fram istället för bak. Ett misstag som absolut inte gjorde någonting, för det här funkar precis lika bra, tycker jag! Är knäppningen fram kan ju barnet knäppa själv och det kan ju vara bra att träna på. På mönstret är sprundet bak dock. Strl 104.

Klänningen längst ner är i tyg från Åhlens. Tyget fanns på rea och kostade endast 42:-/m, så jag köpte på mig 4 meter för kommande projekt. Det är möjligt att tyget fortfarande finns på rea om någon är intresserad! Den här klänningen är också kantad med snedslå som de andra, men här har jag alltså fäst ändarna i ärmhålet istället för på axlarna. Strl 110.

Klänningarna var väldigt enkla att göra, bara två stycken att sy ihop och sen kanta med snedslå. Enkelt, snabbt och snyggt! Man kan även sy på fickor för lite variation och sprundet går ju att ändra om man vill det. Eftersom jag så totalt har snöat in på klänningar och skjortor dyker det säkert upp flera plagg här...

Ev. lägger jag ut klänningarna och skjortorna på Tradera, om ingen annan vill köpa vill säga. Man kan ju helt enkelt inte behålla allting själv, gummans byrå är redan full... Är du intresserad av något av plaggen kan du hålla lite koll där!

4 kommentarer:

Jes sa...

Jättefina kläder, det gula tyget från Åhlens hitta jag oxå på rea men för 60:-/m så priset varierar nog på vilket varuhus man är på. PÅ mitt lokala så har de inte rea alls på detta tyg.

Krumitott sa...

Jes: tack för alla dina kommentarer! Klart du ska göra en skjorta! De är så enkla och blir så snygga, jag skulle kunna göra hur många som helst! Ang. tyget från Åhlens så kostade det först 60:-/m, men sen blev det nedsatt med 30% och då stog jag beredd! :)

á Yeliqa sa...

Jättesöta klänningar

Maria sa...

Jättefina. Undrar vilken bredd du har på dina band? När jag har sytt så putar halsrigningen med kantbandet nedåt, typ händer ut. Blir så fult, något tips?