2008-02-03

Molnskjorta och stickning

Gud så underbart att få vakna när man vill (och inte av "jag vill ha välling"-tjatet) och dra upp persiennerna och inse att nattens "snöstorm" faktiskt resulterat i att det ligger lite vitt på marken fortfarande! Kanske hinner vi åka lite pulka innan det försvinner, om vi har tur.

Igår hann jag med att sy klart molnskjortan till gumman. Den är kantad med vit snedslå som de andra skjortorna, men på den här gjorde jag inte sprundet så runt och brett, utan klippte bara upp litegrann. Molntyget är så fantastiskt snyggt! Det passar verkligen så himla bra på den här typen av skjortor också. Jag har en bit orange molntyg som jag har tänkt göra en västklänning av, det blir nog också väldigt snyggt. Kanske lyckas jag få en bild på gumman i sin fina skjorta idag, så kan jag lägga ut den senare.

Jag hann också med att sy ett par gröna plyschbyxor till H, som han nog blir väldigt fin i. Jag sydde också ett par orange plyschbyxor till L, men de visar jag någon annan dag för de ska provas och fållas i benen först innan de är klara.

Och här är mitt senaste påhitt; att jag ska lära mig sticka! Vet inte hur det kommer gå, men om en timme åker jag till min mamma på "familjemiddag" och då ska hon få äran att visa mig hur man gör... Och det kommer inte bli lätt, kan jag tänka mig. Jag har stickat en enda gång i hela mitt liv, i skolans syslöjd, och då blev det två höger lovikavantar! Fast jag har faktiskt använt dom, men de sitter inte så bra... Så nu ska "fåret Shaun" bli min stickrevansch!

14 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Åååååh! Fåret Shaun har jag letat efter! VART har du hittat det???

Ceci sa...

Oj, jag undrade nästan var jag varit när jag såg allt detta nya! Sen insåg jag att allt var inlagt nu i helgen =) Vilka snygga skjortor! Tygerna och modellarna är riktigt snygga! Och även klänningarna, jag älskar flodhästtyget, jag har själv inhandlat det men i rött och även använt det i mitt senaste projekt, en present som kommer upp på bloggen så snart mottagaren fyllt år. Såg att du hittat till Barnsligt retro från min sida, va kul!

Anonym sa...

Sketasnyggt!

Krumitott sa...

emmasdagar: Jag köpte "Shaun-paketet" (beskrivning, stickor o 2 garn) på City Gross för 99:-. Vet inte om det var lite dyrt?, men nu kan du ju låna min beskrivning och bara köpa garn, om du vill.

Ceci: Tack för berömmet! Jo, jag har jobbat hårt i helgen för att få ut lite plagg på bloggen, det var ju ett tag sen sist... Jag har också rött flodhästtyg, får se om det kommer nåt i det med snart.

Zala: Jasså, lever du fortfarande??! Haha!

Anonym sa...

Visst. Sen jag fick loss yxan har allt varit strålande.

Anonym sa...

Det finns bra stickhjälp på http://www.garnstudio.com/lang/se/skole/strikk_index.php

Här finns enkel hjälp ifall man glömt hur man gör en´avig maska eller hur man ska lägga upp eller maska av. Lycka till.
//Klockarbarn

Jes sa...

Vilken underbar moln skjorta, bara älskar detta tyg. Jag har ett påslakan från 70-talet i det mönstret i riktig nkallgrön färg, kanske jag ska sy en skjorta till K i det när din blev så snygg. Den ser värkligen välarbetad ut din skjorta. Byxorna är oxå jättefina.

Anonym sa...

-Hahaha, fy f----n vad underbart, FÖRSTICKO!!! :)

Krumitott sa...

Klockarbarn: Tack för tipset! Då kan jag titta in där om det strular.

Lis: Ha, jag vet: FÖRSTICKO! :)

Emmas dagar sa...

Ja tack:-D
Det var nog inte farligt dyrt och då är jag ju ändå Smålänning...

kilje sa...

Vilken otroligt fin molntunika. var har du hittat tyget? Tack för en inspirerande blogg!

Krumitott sa...

kilje: välkommen hit! Molntyget har jag köpt på Nordik i Norrköping (145:-m), men går att få tag på lite överallt. Nu ska jag besöka din blogg!

Hässleberga sa...

Vilka fina saker du gör, själv kan jag bara sticka! Har letat efter mönstert på fåret shaun citygross här har inte det. Hade du kunnat maila det? Hade blivit superglad.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Hej, vad fina saker du gör. Vart köpte du det gröna tyget? Har hittat på några ställen men du kanske har tips på nån affär också? /Karolina