2010-06-30

Somriga klänningar och liten tunika

Fler alster till marknaden!
 Först en liten, liten blommig tunika. Jag köpte en pyttebit av det här tyget för att sy en barnkasse och det lilla som blev över räckte precis till en tunika i storlek 68. Kantad med gul snedslå tycker jag att den blev väldigt fin och hoppas verkligen att den kan hitta en ägare. Sprund bak som knäpps med knapp. Tyget är från Jofotex.
 Nästa alster ut är den här elefantklänningen i storlek 68. Tyget är underbart med blommor och elefanter i retrostil. Jag valde att kanta i rött, även om det kanske blir lite julkänsla med brunt tyg och rött band, rött var helt klart snyggast till. Nu finns det bara några spillbitar kvar av tyget, så jag hoppas att det kommer in i butik snart igen! Tyg från Husqvarna tyger.

Sprund bak som knäpps med knapp.
Sista klänningen ut är rosa med moln och Gummans absoluta favorit! Hon är på den hela tiden och vill prova "för den är så fin och jag kanske kan ha den", fastän jag säger att det är omöjligt att hon kommer i en storlek 86...
Denna är kantad med vit snedslå och har sprund fram som knäpps med knapp. Roligt att få gräva i knapplådan, det var ett tag sen! Det blåste galet mycket när jag skulle fota, så på de flesta bilder ligger klänningen slickad mot busken bakom :-) Men på de här två bilderna vann jag över vinden! Molntyget kommer från Tyger &  Ting.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev helt kär i den första, synd att jag är vuxen och inser att jag inte kan ha den utan att prova.....!

Emilia sa...

Vilka fina! Förstår att hon hemskt gärna vill ha den med moln :) Hoppas du får dem sålda!

Hello sa...

Åh, elefanterna är ju helt underbara! Jag får inte alls nån julkänsla för den. Det var fint med rött till.

Maria sa...

Jättefina. Kul att leta bland knappar till sådana här projekt:)

Emmas dagar sa...

Tack :-)
Blockning är när man spänner ut och blöter det stickade. Då får man ut tex. spetsmönster på en sjal.