2010-08-08

Maskskallror, haklappar och förkläden

Här kommer näst sista inlägget om obloggade marknadsalster! Ett gäng maskskallror hängde med på marknaderna. Denna gång har jag uppgraderat skallra-sömnaden och lagt in håret direkt mellan velourlagren så att jag kan sy fram och tillbaka flera gånger över håret med symaskinen. Tänkte att det nog sitter ännu bättre då. Förut sydde jag fast det för hand när skallrorna var klara och det var dessutom ganska tidskrävande, det nya sättet går mycket fortare. Sen har jag även limmat håret på insidan, så nu ska det väl inte finnas en chans att det skulle kunna lossna!

En ny variant på haklappar blev det också. Lite mindre än de jag brukar göra och med knytband istället för kardborreknäppning. Passar bra till mindre barn, smakportionshaklappar liksom :)


Och sist ut kommer förklädena.
Modellen är samma som till de HÄR & den HÄR, men är en aning kortare på längden. Varje förkläde fick en rejäl ficka med en liten hank på. Där kan man kanske hänga en liten visp eller så när man bakar.

 
P.S. Glöm inte att vara med i min Give away - du kan vinna en tygkasse! Klicka på bilden till höger, så kommer du direkt dit.

8 kommentarer:

Miiaoo sa...

Så fina! Dina skallror liknar en som jag ritade innan jul i juklapp åt min bästa väninnas barn. Men min hade en rosett istället för hår. =o)

sorkmor sa...

Så söta skallror, och fina hakklappar med, här fanns det mycket smått och gott att inspireras av :)

pictures and paint sa...

Allt är svinsnyggt som vanligt! Man blir så glad av alla snygga färgkombos och fotot på skallrorna är ju verkligen ögongodis!!!! Me like!

Spunk og boblemukk sa...

Kjempeflotte, fargerike forklær og smekker :)

OYB sa...

Vilka härliga skallror! Och så färgglada!
Vad mycket fint du gör!

miaring sa...

Är det Ikeas vaxdukstyg som du använder till förklädena? Jag har precis köpt lite pricktyg på IKEA till några necessärer.
kram Mia

Emilia sa...

Vilka söta skallror :)

Krumitott sa...

miaring: Visst är det Ikea`s akrylatväv jag har använt till förklädena, och även till haklapparna.