2010-10-20

3 x mössa

I helgen, när Gumman var med mormor hos dennes särbo och klappade katter, hundar, kor och fångade skalbaggar, då var jag hemma och sydde så mycket jag bara kunde. Och det känns väldigt bra att ha kommit ikapp lite med sömnaden (och med en del tråkiga saker, som att sätta in papper i pärmar och sånt). Dock syddes inte dessa mössor då, utan de blev till i måndags. Gumman behövde en del nya mössor eftersom dom hon hade var för tunna. Tygerna fick hon välja själv, jag hävde upp alla tyger jag har på strykbrädan och så gick hon igenom högen och fastnade för dessa tre:
"Hemma-mössa" i röd/vitrandig trikå från E-slöjd. Tyget är inköpt för länge sen, typ när jag började blogga. Fodrad med röd fleece.
"Dagis-mössa" i brun velour med vita hjärtan på. Första plagget jag sytt i det här tyget, men nu har jag fått lite planer på vad det mer ska få bli. Fodrad med limegrön fleece  (vald av Gumman -Jag tycker om grönt nu. Bra, då vet jag! :)
Och så "när-jag-rider-mössan", som jag tycker är snyggast! Tyget är en trikå från 70-talet som jag hittade i gömmorna hos min syrras pojkvän, vars mormor jobbade på Fix en gång i tiden. Det var på Fix som uggle-/elefanterna-/landskapstygerna m.fl.som Jofotex säljer nu, först blev till. Det här schyssta tyget med cyklisterna har dock inte hamnat i nytryck. För att ta upp det orange i cyklisternas tröjor blev det såklart orange fleece till foder.
Så nu behöver inte Gumman frysa om huvudet i alla fall!

Jag har påbörjat ett lite större projekt under helgen också; en vinterjacka till Gumman. Yttertyg i brunröd manchester och svart lurv till foder. Lite fickor och applikationer i form av gröna blommor blir det också. Får se om jag lyckas med detta! Det värsta var att Gummans kommentar när hon såg tyget var -Jag tycker inte om brunt och den där jackan tänker jag inte ha på dagis. Jag försökte övertyga henne om att det bruna tyget glittrade som guld, men då kollade hon på mig som om jag inte var klok, så det gick hon inte på. Hon ville naturligtvis ha en grön jacka istället, så vi får väl se hur det slutar...

7 kommentarer:

Retro Elephant sa...

Härliga mössor!

//Lina

TRI o MAR sa...

Ser varma och goa ut! Gilar cykel tyget skarpt!

Emmas dagar sa...

De är inte så lättlurade de små... Det får bli MYCKET gröna applikationer då...?

Fangoria sa...

Åh så fina! Cykeltyget var verkligen underbart!!!
Jag hoppas att lilla tjejen ändrar sig vad gäller jackan, den låter fin! =)

hönapöna sa...

Å, barn är så roliga! Håller med dej, den gröna mössan är verkligen häftig! Och det bruna tyget med hjärtan tycker jag är ljuvligt!

Petra / Popetotrora sa...

Tjusiga mössor!
Och spännande att få se jackan sedan. :-) Lycka till!

Ha en bra dag!

Zitten sa...

Hej.. sicken fin blogg :P
Lånade en bild av din sambos skakningar. skalade av den så väldigt lite syntes av sambon. Är det inte ok så säg till så tar jag bort den. Länkade till dig. :)