2010-10-16

När det råder sy-flow här...


 ...blir det ett par sköna retrobrallor! Bara för att det är kul och något jag vill göra. Vad jag ska göra med dom nu har jag ingen aning om, men jag funderar på att ha en RosaBandet-auktion på bloggen där dessa auktioneras ut. Jag ska fundera lite på det.
Byxorna är i alla fall sydda av det supersnygga påslakanet som hittills blivit tossor & vantar och lapptäcken. Muddar i gult, benmuddarna går att vika ner om man vill ha dom längre (på bilden är de uppvikta). Storleken är ca 92/98. Aningen pösiga nertill, men jag ville egentligen ha mer pös så jag ska göra ett par till, då med resår i foten tror jag. Ren glädjesömnad!

Och så har jag faktiskt gjort något till mig själv också, en mössa i modell baggy. Yttertyget har legat så länge i hyllan att jag inte ens kom ihåg att jag hade det :) Men det blev en glad överraskning när det, och en bit i den gula färgställningen, dök fram. Det är från f.d. Tygvaruhuset och jag gillar mönstret och färgerna, men är inte lika förtjust i kvalitèn som är tunn och sladdrig (troligtvis därför jag inte ens kom ihåg att tyget fanns). På positiva sidan får jag säga att tyget är mjukt och mycket stretchigt. Och till en mössa blev det perfekt! Fodrade med lila velour som passade utmärkt till. Båda tygerna har en tendens att vilja rulla sig, får se hur länge det känns ok innan jag ev. syr en stickning runt hela mössan.
Mössan passar perfekt och är gjord efter mina mått (57 cm), men på livebilden har jag håret uppsatt i toffs, därför ser det ut som den sitter tajt.
Superskön var den också!

11 kommentarer:

Snokis sa...

Näääääääääj! Nu har du gjort så där igen, sytt barnkläder av tyg som borde bli en KLÄNNING åt mig.
Jag är i desperat behov av grönt!

Krumitott sa...

Fast det finns mer tyg. Och vill du ha nåt är det bara att säga`t.

Kottekott sa...

Men whow vilka byxor!!!

Emilia sa...

Snygga retrobyxor! Och vilket snyggt tyg till din mössa!

BamBuu sa...

Snygga byxor, tyger är verkligen superläckert!
/malin

Petra / Popetotrora sa...

Riktigt fina tyger, både på byxorna och mössan! Me like! :-)

hönapöna sa...

byxorna är bara så vansinnigt snygga!

Babushkadockan sa...

Tack för det fina paketet! Jag ska blogga om den i veckan!

rino sa...

härligt tyg:-)

sorkmor sa...

Härliga plagg, gillar verkligen din lila tonade mössa :)

Fangoria sa...

Åh helt lovely båda två!!