2010-10-30

Fotobok/portfolio

När jag en dag i september fick höra från min gode vän Wikit att man kunde få en fotobok gratis tack vare att man har ett speciellt elbolag, var jag inte sen att ladda hem programmet och börja fixa med min egna fotobok. Jag visste direkt att det skulle bli en bok med bilder på kläder och andra alster jag sytt. Dels för att det är kul att ha själv och bläddra i, men också för att ha något att visa om någon t.ex. vill se vad man gjort tidigare, eller vill beställa något. Som en slags portfolio. Så långt var det ganska enkelt, men sen kom det svåra: vilka bilder skulle vara med? Hur skulle texten skrivas? Hur skulle layouten se ut? Jag hade dessutom lite extra svårt med själva bilderna, en del som jag ville ha med kunde jag bara inte hitta, trots att allt ska finnas på cd och sen gjorde jag en miss och satt en hel dag och kopierade bilder från bloggen som jag skulle använda. Ett antal timmar senare när alla bilder skulle läggas in, så inser jag att de är för lågt upplösta och inte går att använda... ÅHHH!
Jag fick jobba under tidspress också, eftersom jag var lite sent ute att börja med boken. Och jag vet inte hur många timmar jag faktiskt la ner för att få den precis som jag ville, ändrade på bilderna och flyttade runt, skrev texter och skrev om texter, ändrade layout och fixade och putsade in i det sista. Kan bara säga att det tar LÅNG tid att göra en fotobok! Men det är värt det. Extra lång tid tar det såklart om man är perfektionist, som jag.
Till sist blev den klar och jag kunde maila in den för tryck och den var himla fin när den kom tillbaka. Enda smolket var att några bilder blev aningen för mörka, men det var väl inte hela världen. Och så blev jag såklart sugen på att göra fler, kanske en med bilder på Gumman från födsel till nu eller så.
Nu var ju min bok gratis den här gången, men jag tycker nog att ord.priset (244:- inkl. frakt för 24 sidor) är helt okej. Sen finns det både dyrare och billigare varianter. Kan ju faktiskt bli en fin julklapp/present. Jag gjorde min hos Fuji.

8 kommentarer:

Mirrezz sa...

åhh vad fin!

Hampus sa...

nice, ser riktigt fin ut!

jag gör fotoböcker av alla mina bilder hos www.solentro.se och tycker inte dett tar lång tid - förutsatt man vet vilka bilder man ska ha...

vill ha något "riktigt" att bläddra i, inte bara bilder på datorn...

Fiff sa...

Så fin den ser ut!

krajamaria sa...

Superfin! Och så smart att göra en portfolio över sina alster! Tror jag gör en liknande snart själv! :)

Singh sa...

Makalöst fint det blev, förstår att det tagit tid.

Kiiromi sa...

Superfin verkligen, kul att ha kvar :)

Såg att du på något sätt försvunnit ur min favvolista men nu är ordningen återställd och du är på plats igen :).

/Mia

Fangoria sa...

Ja det tar tid att göra en fotobok men blir så fint, jag har bara gjort en med sonens första år! =) Vad smart att göra en med sydda alster, så snyggt!!!!

Petra / Popetotrora sa...

Vad fin den ser ut! Och vilken smart idé att samla bilder på allt du gjort! Jag tänker ofta på det, att jag skulle vilja ha alla bilder samlade på nåt ställe. För det är så ju mycket saker jag syr och pysslar som sedan ges bort eller säljs och då också glöms bort. Bloggen är ju lite av en samlingsplats men där blandas det ju upp med massa annat också. En sån här bok är ju den perfekt idén! Måste kanske härma dig.

Ha en bra dag!