2009-08-20

Godnatt-flodhästar

Detta nattlinne skulle gumman egentligen fått när hon fyllde år i tisdags, men då låg både hon och jag däckade i förkylning, så sömnaden var nerlagd och nattlinnet blev inte klart i tid. Men igår började jag se en ljusning bland feber, snor och Panodil och orkade sätta mig vid maskinerna och slutföra projekt flodhäst. En raglantröja fick utgöra grundmönstret, sen klippte jag resten på fri hand. Drog till med storlek 5 år, då detta mönster ibland kan kännas lite tajt och ett nattlinne helst ska vara lite generösare i storlek. Gumman valde färg på mudden själv och det blev, inte helt otippat, orange. En riktigt mörk och fin orange, men inte så självlysande som det ser ut på bilderna - det är bara taskig kamera! : )
Bandkantade halsen, körde mudd på ärmarna och la sedan upp en 4cm fåll nertill som fick bli tvillingstickad med orange tråd. Sen tänkte jag att jag skulle ge mig på att sticka ner ärmsömmarna också, så som det ofta är på köpeplagg och som så många andra duktiga sömmerskor därute gör på sina alster. Dock glömdes det bort lite i min iver att få bandkanta halsen, att jag istället för att sticka ner sömmarna och sedan bandkanta, gjorde tvärtom, vilket i sin tur resulterade i att stickningarnas början och slut blev lite "fula". Annars skulle ju det ha dolts under bandkantningen. Men till ett nattlinne som bara ska användas hemma så är det lugnt, tänker jag. Och det blev ju fint ändå, får jag väl säga. Orange och lime är en förträfflig kombo tycker jag!Vad roligt det är när man kommer på nya saker som gör plaggen ännu finare! Och att man fortsätter och utvecklas inom sömnaden hela tiden, det verkar finnas hur mycket som helst att öva sig på. Det enda som är lite trist är att några av de tidigaste alstren ser så fula ut i jämförelse... Men det är väl i och för sig också bra, där får man ju ett bevis för att man går framåt.
Limegrönt flodistyg från Jofotex och orange muddväv från Tygvaruhuset.
-"Sova?? Nej, jag ska se på film!"

5 kommentarer:

Snokis sa...

Var det inte det där nattlinnet Truls skulle få?

Anonym sa...

Men hallå vad snyggt! Älskar kombon limegrönt och orange!

JuMel sa...

Fin färgkombo på fint nattlinne, kunde lika gärna varit en klänning!

yngla sa...

Jätteläckert nattlinne! Känner igen det där med utvecklingen... Man tittar på sina ett år gamla alster och undrar hur 17 man kunde låta barnen gå till skolan i dem :)

LIs sa...

Fantastiskt sött tyg! Söt unge också, men det vet du ju redan, ha!
:o)