2009-08-28

Kom igen, regnet!

Gumman la en stor beställning på dockkläder, bl.a. skulle jag sy två set med regnkläder, flera blöjor, ett nattlinne och en mobil att hänga över dockornas spjälsäng (puh, den har jag inte ens börjat fundera på hur jag ska utföra än). Först ut blev blöjorna, men dom är så tråkiga så dom slipper ni se! Efter det klippte jag ut båda regnställen, det ena i röd/lila-blommigt och det andra i landskapstyget. För att det skulle bli mer autentiskt använde jag mig av vaxduk i båda fallen. Tyvärr räckte inte lanskapstyget till, så idag fick jag svänga in till Jofotex och köpa på mig lite mer. Däremot är det röd/lila-blommiga setet klart och ser ut såhär: Jacka med luva, byxor och hatt. Gjorde smala kanaler med resår i, i byxornas midja och ben och i jackans midja, i ärmarna och runt luvan, precis som det är i riktiga regnkläder! I jackan blev det också en liten dragkedja med ring. Hatten skulle egentligen ha vändsytts i brättet, men eftersom jag hade så lite tyg så fick det bli enkelt istället och så snedslå runt det för att få ett snyggt avslut. I hatten fäste jag också lite resår, så den sitter fast ordentligt under hakan.
Vaxduken är från Åhlèns, köpt för länge sen och finns inte kvar längre (Tyvärr, för den är himla snygg!). Lila dragkedja från Tygvaruhuset. Mönster: Burda nr 7753 (byxor och jacka), Burda nr 8308 (hatten).

Nu ska jag jobba 7 dagar i sträck, så det kanske inte blir så mycket sytt den här veckan. Förutom till marknaden då, LÖRDAG den 5:e september är det dags igen. Den här gången är det i Östra Ryd, under Östgötadagarna, jag ska vara med. Fast jag har en hel del grejer klara, så det är mest lite kompletteringar som behöver göras.
KOM GÄRNA DIT!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev ju svinsnyggt! Jag tycker att Åhléns ska köpa in den där vaxduken igen....! HAR DU VARIT PÅ JOFOTEX OCH HANDLAT:) Jag ska försöka låta bli ett tag nu....

Snokis sa...

Jag skulle vilja beställa kläder till en liten docka. Nån dag.